Üllemarkt op zondag 7 juli

Tal van stands, muziek en activiteiten voor jong en oud

Geplaatst op woensdag 26 juni 2024

Tal van stands, muziek en activiteiten voor jong en oud.

Al jaren is het vaste prik: de Üllemarkt op de eerste zondag in juli van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend waarin ook de zomerkermis plaatsvindt. Je vindt er tal van stands, activiteiten, muziek én alle winkels zijn geopend.

Dit jaar zijn een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd aan de Üllemarkt. Benieuwd wat er komende zondag allemaal te doen is? We nemen je graag even mee.

Kindervrijmarkt

Op het Koningin Julianaplein is er een kindervrijmarkt. Kinderen tot 12 jaar, verkopen er speelgoed, kleding en andere spulletjes. Kom eens een kijkje nemen en ga ook op zoek naar de ballonnenclown of laat je schminken!

Verkopen van tweedehands spullen

Ook voor volwassenen is er de mogelijkheid om spullen te verkopen op de brocante/ rommelmarkt op het von Clermontplein.

Ülleplein in de Kerkstraat

De oude Aldi parkeerplaats wordt door de Brui va Vols omgetoverd tot Ülleplei. Je vindt er entertainment, lekker eten, een springkussen, een silent disco voor de kids, verschillende optredens en een vrijmarkt.

En nog veel meer...

En natuurlijk is er nog veel meer. Zo is er een open podium voor kinderen (basisschoolleeftijd), een karikaturist, foodtrucks en levende standbeelden. Kortom, voor elk wat wils.

Gratis parkeren

Tijdens de Üllemarkt op zondag 7 juli is parkeren in Vaals gratis. Het gratis parkeren is ook van kracht voor de parkeergarage, maar let op: hier geldt dit van 8.00 uur tot 20.00 uur. Dit betekent dat ondanks dat de slagbomen van 8.00 uur tot 20.00 uur openstaan, u bij het inrijden van de garage zoals gebruikelijk een parkeerkaartje dient te nemen. Als u na 20.00 uur uitrijdt, heeft u het kaartje nodig om de garage uit te komen. Dit kaartje dient u te betalen bij de betaalautomaat en het bedrag dat u moet betalen geldt dan vanaf het moment van inrijden. Dus als u ’s ochtends bijvoorbeeld om 10.00 uur de garage bent ingereden en ’s avonds om 22.30 uur uitrijdt, moet u vanaf 10.00 uur ’s ochtends betalen. Tot 22.00 uur is er een beheerder in de garage aanwezig die eventuele verdere vragen kan beantwoorden.

Verkeersomleiding

In verband met de Üllemarkt wordt er een verkeersomleiding ingesteld. Het eenrichtingsverkeer in de bovenste Koperstraat en Bergstraat wordt omgedraaid, zodat het verkeer via het von Clermontplein en de Bergstraat de aangrenzende straten kan bereiken.