XXL-schaakbord op het Prins Willem Alexanderplein geopend

Afgelopen donderdag werd het op het Prins Willem Alexanderplein het XXL-schaakbord geopend.

Geplaatst op donderdag 18 juli 2024

Urban ChessHet schaakbord is geschilderd door Hailey Huynh. Dit initiatief, ook bekend onder de naam 'Urban Chess', heeft als doel om contacten te stimuleren en eenzaamheid te verminderen. Het is een leuke en interactieve manier om met schaken bezig te zijn, die zowel jong als oud uitnodigt om samen in het openbaar te spelen en te leren. Het gaat om een pilot tot en met oktober.

Wethouder Alain Hamaekers opende het XXL-schaakbord met een eerste potje. Alain Hamaekers: “Urban Chess, of schaken in de openbare ruimte, wordt steeds populairder. Steeds meer gemeenten bieden dit mooie initiatief aan en ik ben trots dat de gemeente Vaals hier nu ook bij hoort. Het is een leuke, laagdrempelige manier om jong en oud met elkaar te verbinden en om (nieuwe) mensen te ontmoeten, zelfs als je niet dezelfde taal spreekt. Daarnaast kan iedereen het leren! Ook is het een mooie toevoeging voor het Prins Willem Alexanderplein."

De gemeente Vaals bedankt Vols Brasserie en Vaals Verbind(t) voor de fijne samenwerking.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Vols Brasserie. Zij zorgen voor het buiten zetten van de schaakstukken. Tijdens hun openingstijden en op zonnige dagen staan de schaakstukken klaar voor openbaar gebruik.