Verkeerspanel kern Vijlen

De afgelopen jaren zijn er onderzoeken uitgevoerd naar de verkeersintensiteit en verkeersveiligheid op de Mamelisserweg en Vijlenberg.

Geplaatst op vrijdag 19 juli 2024

zijn omstreden omdat vaak sprake is van een “waterbedeffect”: verplaatsing van het probleem van punt A naar punt B. Dat geldt zeker voor de situatie op de Vijlenberg, want elke ingreep daar heeft directe gevolgen voor de rest van de kern Vijlen.

De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om samen met bewoners van de kern te zoeken naar oplossingen die een positieve bijdrage leveren aan een meer verkeersveilige en meer verkeersleefbare kern Vijlen.
In een eerste bijeenkomst stellen we gezamenlijk de problemen op het gebied van verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid vast en kijken we naar mogelijke oplossingen. De koppeling tussen probleem en oplossing is erg belangrijk.

De resultaten laten we beoordelen door een gespecialiseerd bureau. In een tweede bijeenkomst kijken we naar de uitkomsten van die verkeerskundige beoordeling en stellen we een actielijst op: wat moet met voorrang aangepakt worden.

Het uiteindelijke resultaat leggen we als raadsvoorstel, inclusief financiering, voor aan de gemeenteraad, die vervolgens een besluit moet nemen.

De eerste bijeenkomst vindt op 4 september om 19:00 uur plaats, de tweede bijeenkomst op 25 september om 19:00 uur. De locatie van de bijeenkomsten volgt.

Om de organisatie in goede banen te leiden, vragen wij u zich van tevoren aan te melden via info@vaals.nl onder vermelding van Verkeerspanel kern Vijlen.