De gemeente Vaals zet zich in voor een goede toekomst voor alle kinderen

De gemeente Vaals vindt het belangrijk dat alle kinderen in Vaals gezond, gelukkig en zonder zorgen kunnen opgroeien.

Geplaatst op donderdag 26 september 2024

Daarom heeft het college onlangs besloten dat de kinderkledingpakketten vast aangeboden zullen worden. Eind 2021 tekende de gemeente Vaals een overeenkomst met de stichting Kinderen van de Voedselbank, die het project STOP Kinderarmoede heeft opgezet. STOP Kinderarmoede zorgt ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien, twee keer per jaar nieuwe kleren, schoenen en speelgoed ontvangen. Wat begon als een proef, is vanaf september 2024 een vaste regeling geworden.

Wethouder Alain Hamaekers: “Ik ben trots dat we deze stap zetten voor de kinderen in onze gemeente. Met deze regeling kunnen we ervoor zorgen dat álle kinderen vol vertrouwen en zonder zorgen de toekomst tegemoet gaan. Samen zorgen we ervoor dat elk kind de kansen krijgt die het verdient.”

Aanvragen winter kledingpakket

Het is nu mogelijk om een winter kledingpakket aan te vragen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De aanvraagperiode loopt tot en met 28 februari 2025.

Het winter kledingpakket bestaat uit winterkleding, zoals een winterjas, een paar winterschoenen, trui, broek/rok en speelgoed. Alles is nieuw en van bekende merken. Vaak worden nog leuke extra artikelen in het pakket gedaan.

Gezinnen met een laag inkomen, die bij de gemeente bekend zijn hebben een brief van de gemeente gekregen. Maar niet alle gezinnen met een laag inkomen zijn bij ons bekend. Heb je geen brief ontvangen, maar heb je wel een laag inkomen en kinderen tussen de 0 en 18 jaar? Neem dan contact op met WijVaals. Dit kan via het telefoonnummer 043 306 85 83 en via e-mail: wijvaals@vaals.nl.

De informatie uit de brief is ook terug te vinden in het Nederlands, Duits en Engels.

We vinden het in de gemeente Vaals belangrijk dat alle kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien. Soms is financiële hulp daarbij van harte welkom. Het kledingpakket is een extraatje bovenop de al bestaande regelingen.