Thijs Jussen neemt na 40 jaar afscheid

Maandag 30 september nam de gemeenteraad van Vaals afscheid van Thijs Jussen.

Geplaatst op maandag 7 oktober 2024

Afscheid Thijs JussenEn met dat afscheid werd geschiedenis geschreven. Al was het maar omdat hij, met ruim 40 dienstjaren, tot de dinosauriërs in het politieke landschap van Limburg behoorde.

De politieke carrière van Thijs Jussen begon in 1974 en 1978 als kandidaat op de lijst van Hein Sterck. Later werd hij verschillende keren lijsttrekker, raadslid en wethouder voor de Partij van de Arbeid. In 2014 volgde de overstap naar het CDA. En in 2022 trok hij voor de jongerenpartij Visie Vaals nog een laatste keer als lijsttrekker ten strijde.

Burgemeester Harry Leunessen stond aan het einde van de raadsvergadering stil bij het afscheid van Thijs: “Thijs was permanent present in de samenleving, bij activiteiten, evenementen, recepties en bij uitvoeringen en concerten. Thijs was er altijd en hij was daarnaast bereikbaar voor iedereen”. Ook gaf de burgemeester aan dat hij onder de indruk was van zijn dossierkennis. Thijs Jussen was volgens hem in alles een harde werker, dus ook in het lezen van de vele dossiers die op de tafel van een raadslid passeren. “God weet alles. Maar Thijs Jussen weet het beter!” was daarom een verdedigbare stelling, aldus de burgemeester.

Namens de gemeenteraad, richtte raadslid Gert van Vliet (CDA) het woord tot Thijs: "Je hebt je in al die jaren ingezet voor Vaals en haar inwoners. Nooit te beroerd om naar iemands problemen te luisteren en te kijken hoe en waarmee je iemand kon helpen.” Het bestuur en de ambtelijke organisatie van de gemeente Vaals bedanken Thijs Jussen voor zijn jarenlange inzet in de gemeenteraad en daarbuiten.